lördag 1 november 2008

Nytt halsduksprojekt

Nu när jag kommit igång med att sticka så är min man inte sen att framföra sina önskemål. Så fort jag börjar med något nytt så undrar han om det är till honom jag stickar. Så nu får jag göra något åt saken. 
   Jag har länge haft vitt och svart garn liggandes i garnpåsen. Tanken var att sticka en svart och vit randig halsduk till mig själv, men det bidde liksom inget av den idén. Så nu har jag beslutat mig för att göra en halsduk till min man istället. Men han gillar inte de skarpa kontrasterna som blir när man "randar" svart och vitt, så jag stickar med dubbelt garn och det blir en upplevelse av en nästan grå färg istället. Och så ville han ha två vita kanter på varje sida och visst får han det. 
   Jag har bara ett problem. Hur ska jag få dessa kanter att inte rulla sig? Har någon ett bra tips på hur man kan pressa halsduken när den är klar? Ska man bara fukta med lite vatten och använda en duk emellan, eller kan man med fördel använda något "stärkande"? Är tacksam för tips.
***
Nu har jag repat upp och börjat om igen för att få raka kanter i sidorna. Jag har följt tipset jag fick att sticka en rät maska på varje sida och det fungerar jättebra, tack! Nu stickar jag resårstickning, också enligt ett tips från en stickvän och är helnöjd med resultatet.  Det blir en fin halsduk till en kille.

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt fin basker du har gjort, det mönstret lånar jag gärna någon gång!

  SvaraRadera
 2. Sticka kanterna i rätstickning hela vägen upp..

  SvaraRadera
 3. Snygg halsduk. Kanske skulle jag ta fram vitt och rosa garn och härmas lite ;) En rosa halsduk till någon som är svag för färgen.. Vad använder du för storlek på stickorna? Hur många maskor la du upp?
  Ha en fortsatt tevlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Tack Bumbi och visst får du härmas! Jag lade upp 50 maskor inklusive kantmaskorna och använder stickor med storlek 4,5mm. Har tyvärr inga uppgifter om garnets stickfasthet men det är inköpt på muchis.se genom ett av deras "knitkits" och jag tror att garnet är tvåtrådigt. Rosa och vitt är ju jättesött ihop! Lycka till med projektet! :)

  SvaraRadera