lördag 8 november 2008

Ny basker

Jaha, så var vi igång med ännu en basker. Det har väl att göra med att det är roligt att känna att man faktiskt kan. Nu vet jag hur man får till just den här baskern och jag behöver inte läsa något mönster, eller hela tiden veta exakt vilket varv jag är på. Jag vågar lita mer på min känsla och behöver inte tänka så hårt. Som absolut nybörjare är det små saker man verkligen uppskattar. 
Jag kan alltså ett mönster. Ett enda. Men det är i alla fall en början. Nu använder jag i alla fall två olika garn, alltid något.

11 kommentarer:

 1. Vad duktig du är! Jag vill oxå! *hoppar upp o ner* Undra om jag kan.. Jag minns att jag stickade en tröja till Amanda o Karl(hennes kusin) när de föddes. OBS! jag var faktiskt bara 16år o de blev jävligt snygga!! Men som sagt det var då..... man borde kanske prova igen.. en basker skulle jag vilja ha, men tror nog jag är ful i en sån... man måste väl ha långt hår för att det ska bli snyggt...?

  SvaraRadera
 2. Å, tack! Roligt att du vill pröva. Jag tycker alla människor passar i basker. Det handlar bara om att hitta rätt färg och stil. En del baskrar är ju lite större och pösigare, medan andra är mindre och mer stilrena. Har du kort hår kanske du inte ska göra en för stor basker, utan sticka en lite mindre. Vad tror du? Och så kläm i med en rolig färg eller ett flerfärgat garn vetja! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Jag är nybörjare på stickning och håller också på med en basker. Förstår precis din känsla ang det där med att inte alltid behöva tänka så hårt. En härlig känsla och bra för självförtroendet.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker dina baskrar är jättefina, speciellt den gröna. Blir enormt sugen på att försöka. Ett bra nybörjarprojekt?

  SvaraRadera
 5. Hej! Första gången jag är på din blogg...men jag kommer tillbaka. Jag förstår vad du menar med att det är bekvämt med att kunna ett mönster. Jag är inte alls nybörjare på stickning, men just nu är jag inne på min femte basker av samma mönster av ren lathet... Din var enkel och stilren tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Tack! Denna basker är en utmärkt nybörjarbasker, om man bara kommer över det första mecket med strumpstickor i kombination med bara några få maskor. Ser man alltså till att stickorna inte vrider sig, blir det bra och enkelt sedan. Lycka till ni som provar denna basker som också går att hitta i Nina Saguluns stickbok.

  SvaraRadera
 7. Hej Ronja!
  Vilken tur att jag hittade din blogg för ett par dagar sen, då jag verkligen behövde nåt kul och enkelt att göra ( är förkyld...grr)
  Det fåniga är bara att jag har Ninas bok med detta mönster i. Nåväl, på min blogg kan du se min Kajsa Varg "man tager vad man haver basker garn"///Eldstickan

  SvaraRadera
 8. Hej Ronja!
  tack för mönstret till baskern, jag var förkyld och behövde något enkelt. Det fåniga var att jag hittade mönstret i Nina Sagulins bok då jag har boken hemma;o) Du kan se hur min blev på min blogg///Eldstickan

  SvaraRadera
 9. Ja den blev lite fräck, garnet är supermjukt och fint. Vi möts igen///Eldstickan ;o)

  SvaraRadera
 10. Vilken fin blogg du har, och vilka fina saker du gör, återkommer gärna!

  SvaraRadera
 11. Tack för alla trevliga kommentarer! Och välkomna tillbaka!!! :D

  SvaraRadera