torsdag 19 november 2009

Nya mössor till vintern!

Den senaste veckan har jag stickat två mössor till vintern. En lite tajtare modell som passar när det bara är svalt och fuktigt i luften och en riktigt varm och go mössa som är stickad med patentstickning (se bilden nedan) och som passar när den bitande kylan sätter in. Patentstickning är en lätt teknik att lära sig och skapar ett kraftigare och tyngre resultat. Tack för hjälpen att komma igång (till den snälla damen i garnbutiken)!

Jag har bott inneboende hos min svärmor den senaste tiden och kände att jag måste ha något roligt att pyssla med om kvällarna och tog med mina älskade stickor som jag inte ens vågat titta åt det senaste året av intensiva studier, av rädsla att bli fast. Men jag verkar ha lärt mig att hålla stickbegäret på sin rätta plats, efter nyttigt skolarbete och tillsammans med en kopp varmt örtte vid köksbordet.


4 kommentarer:

 1. Hej
  Vilken underbar och mysig mössa i paentstickning, jag har blivit förälskad!:)
  Har du möjligtvis ett mönster som du kan dela med dig så jag också kan pryda mitt huvud i den fantastiska mössan?
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Marie

  SvaraRadera
 2. Wow, älskar den där chunkymössan. Den andra alltså, så härlig!

  SvaraRadera
 3. Mönstret hittar du på Garnstudio.com. Sök på mönster PO-019. Men jag kommer lägga upp en förenklad beskrivning på denna sida inom kort! :-) /Ronja Stickardotter från mobilen...

  SvaraRadera
 4. vilka fina mössor! :)

  jag har nyligen startat min blogg, kika gärna in!

  hälsningar Anna

  SvaraRadera