måndag 29 december 2008

Halsduken klar!

Nu är halsduken klar, eller rättare sagt, det har den varit länge, men den har inte "kommit ut" förrän nu. Min man blev väldigt nöjd och gick under mellandagarna och skaffade sig en ny jacka bara för att kunna matcha nya halsduken. Dessutom hittade han en bild på nätet med Paulo Roberto iförd en halsduk i liknande snitt, då tillsammans med en tuff svart skinnjacka, vilket naturligtvis inte gjorde saken sämre... 

Halsduken är stickad med dubbel tråd i resårstickning vilket gör den tjock, mjuk, härlig och ganska formfast. Inget sladder alltså. Teknik som rekommenderas varmt! ;)

6 kommentarer:

 1. Baskern är skapad i samma mönster men mindre strlk på stickor samt stickade bara till ca 12 cm sen intagningar. Kul att det är fler som gillar Paolo Roberto, dotter make och två av sönerna träffade honom då han signerade sin kokbok Mina fastrars mat. Han var supertrevlig;o)

  SvaraRadera
 2. Tack, men neeheeej dina projekt är avancerade! Det här är bara rätstickning. Du har ju stickat mössor och allting ju! Jag tittade på garn till din gröna basker när jag var i Stockholm häromveckan. Men bara ett nystan kvar, rackarns.

  Nu ser du vad jag har gjort på min blogg. Men det där med vajrarna... Jag utlyste en fråga, får se om vi får svar.

  Vad blir ditt nästa projekt?

  SvaraRadera
 3. Snygg halsduk, kanske man skulle försöka sig på sådant.

  SvaraRadera
 4. Det verkar som din man blev lika glad :) Härligt!
  Jo, som jag har förstått det är det när man vill blocka något långt, typ min halsduk. Det är väldigt svårt att göra det rakt, eftersom kanterna är så formbara. Om man då trär in någonting stelt så antar jag att det blir lättare att hålla sig på banan så att säga...

  SvaraRadera
 5. Hej o Go fortsättning

  Jag använder pinnar från ett dött paraply som blockningvajrar, tycker de funkar okej.

  Må så gott.
  Eva.

  SvaraRadera